Henri Remmers heeft leuke weetjes over lachen

lachen

Aangezien in CORPUS heb mogen realiseren, schrijf ik vandaag iets leuks over het menselijk lichaam. Vandaag staan je lachspieren in de spotlights. Ik heb hieronder tien leuke weetjes over lachen.

Bang

Plato en Aristoteles, twee Griekse filosofen in de tijd voor Christus, waren ‘bang’ voor de ”gemene” lach. Deze twee geloofden erin dat deze lach hun gezag kon ondermijnen en de staat omver zou helpen.

Workout

Bij het lachen span je zeventien spieren in je lichaam aan. Je zou denken dat alleen de spieren in het gezicht aanspannen, maar ook spieren door je hele lichaam spannen aan. Tijdens een lachbui span je spieren aan in onder meer je rug, benen en buik. Wist je dat honderd keer lachen gelijk staat aan vijftien minuten fietsen en tien minuten vol gas op de roeimachine? Tip: kijk een hele goede lachfilm. Zo kan je rustig op de bank toch nog aan je inspanningen komen!

Meer bij vrouwen

In een groep lachen/giechelen vrouwen meer dan mannen. Ook lachen de vrouwen vaker naar mannen dan de mannen naar vrouwen.

Knapper

Door het lachen train je je kaakspieren. Daarnaast wordt je huid goed gevoed door de doorbloeding die ontstaat bij lachen. Je straalt en oogt dan aantrekkelijker.

Het meest tussen vijf en zes jaar

Een kind tussen de vijf en zes jaar lacht zo’n vierhonderd keer per dag. Nu is het niet zo dat ze dan vierhonderd keer uitbundig de lachspieren per dag aanspannen. De lach bij hun is zeer gevarieerd. Rond deze leeftijd vinden de kinderen van alles grappig, nieuw en interessant. Daarbij komt er een lachje bij kijken. Hoe ouder je wordt, hoe minder dit wordt, jammer genoeg.

Maakt gelukkig

Door het lachen komen er stofjes vrij in je het lichaam. Serotonine en dopamine worden er aangemaakt en werken als antidepressiva.

Ook worden stresshormonen, adrenaline en cortisol verminderd.

Gezond

Naast dat het je gelukkig maakt, maakt het je ook nog eens gezond. Het immuunsysteem wordt op scherp gezet en activeert de witte bloedlichaampjes.