CORPUS

CORPUS: ‘reis door de mens’ is bedacht en ontwikkeld door Henri Remmers. Het is een spectaculair belevingscentrum gericht op het voorlichten over het menselijk lichaam en daaraan gerelateerde gezondheidsvraagstukken, die zowel nationaal als internationaal aandacht vragen. Preventie en het zorgen van je eigen lichaam vormen een belangrijke steunpilaar van een “reis door de mens”.

Bij CORPUS zit je goed als het gaat om informatie, educatie en entertainment. In de vorm van een centrale belevingsattractie en tal van vaste én wisselende exposities is er veel te doen. Het belevingscentrum is gebouwd in een doorzichtig gebouw waaruit de vorm van een menselijk lichaam steekt. De bezoeker reist door dit ‘menselijk lichaam’ en leert zo spelenderwijs de functies van het eigen lichaam kennen.

Corpus & Henri Remmers

Tot op heden is Henri Remmers nauw betrokken bij de ontwikkelingen van Corpus. In zijn meest recente project is hij actief in het ontwikkelen van het CORPUS Hotel. Dit is het vier sterren Hilton Garden Inn Leiden, wat gelegen is naast Corpus. Dit hotel bestaat uit 173 kamers en beschikt over een eigen parkeergarage, meerdere conferentiezalen, een restaurant en een eigen fitnesszaal. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie.

Meer informatie kunt u vinden op de de pagina over CORPUS.