Over Henri Remmers

avatar Henri RemmersDe laatste 23 jaar heb ik, Henri Remmers,  met RECO Productions verschillende grootschalige, speciale projecten ontwikkeld. Dit waren onder andere:

Holland on Satellite (1983)

Een wekelijkse televisie uitzending over Nederland die uitgezonden werd in de Verenigde Staten. De show werd gebracht via satelliet, op het netwerk ‘SPN’. De uitzending was verantwoordelijk voor de toename van het toerisme, handel en industrie in Nederland

Het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla (1992)

RECO Productions was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het totale concept van het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla, Spanje 1992. RECO ontwikkelde en realiseerde het totale project onder auspiciën van de Stichting Holland- Sevilla 1992,  in nauwe samenwerking met een speciaal voor deze gelegenheid door RECO samengesteld multidisciplinair team.

Allereerste Balloon Race over de Atlantische Oceaan (1992)

De organisatie en begeleiding van de eerste trans-Atlantische Balloon Race van Boston naar Europa.

Archeon & Henri Remmers (1994)

Archeon is een archeologisch themapark in Alphen a/d Rijn. Henri Remmers (RECO Productions International) verzorgde het ontwerp en begeleidde de bouw van het hoofdgebouw, alsmede de presentatie van een reis door de tijd die bezoekers in dit gebouw konden maken.

Archeon is een project in opdracht van ABN AMRO Bank vastgoed en de stichting Archeon.

Holland Experience, 3D- Film Theatre (1996)

RECO ontwierp en ontwikkelende een permanente tentoonstelling en attractie in Amsterdam over Nederland, genaamd “Holland Experience”. Holland Experience is een onvergetelijke manier om Nederland te leren kennen. Zittend in een vliegtuigstoel, gemonteerd op een bewegend platform kijkt de bezoeker naar een driedimensionale film over Nederland. Door de toegevoegde special effects, geur, geluid, beweging, wordt deze reis een ware beleving, waarin men kennis maakt met Nederland in al haar facetten: haar waterwegen, toeristische attracties, landbouw, technologische innovaties, de havens, de distributie, kunst en cultuur.

Naast deze projecten heb ik mij ook ingezet voor Corpus.